My Multispeq doesn't turn off after 2 minutes anymore

Technical Support and Questions

Default avatar

Anne Stanton

Jun 2015

Hi, I have been using my multispeq quite a bit and I think it may be beginning to revolt. Last week when I was taking measurements in the field it no longer shut itself off after 2 minutes. It did the same thing today and took measurements normally until it completely quit. I thought maybe it needed new batteries but when I opened the battery compartment the batteries were extremely hot. So I left the lid off until they cooled off and then took them out of the unit. The good news is that I had completed my meausurements and all it looks like they've all been downloaded.

Thumb 012409 pbi 160 low low res headshot

Greg Austic

Jul 2015

Hmmm... for some reason the shutoff may have got reset? That's no problem - just open the chrome app, go to "device" and "auto-shutoff" and set it to 2 minutes. You should be good -

Default avatar

Anne Stanton

Jul 2015

Sorry I'm not exactly finding the options you're talking about. In the photosynq app on my phone I only have the option of selecting the measurement device but there's no auto-shutoff option that I can locate. Can you be a little more specific? Thanks.

Thumb 012409 pbi 160 low low res headshot

Greg Austic

Jul 2015

My mistake. You need to download the Chrome app.

https://chrome.google.com/webstore/detail/photosynq/mdbljehgiahgijmaeehfigldmmaofilg?hl=en

Come over and I'll show you, that's probably the easiest way :\