Technical Support and Questions

Please attempt to thoroughly troubleshoot the problem yourself AND search the forums for solutions before posting!

Image

no PAR and LEF value

By jiandanyidian

Recently,I found that some units don’t have PAR and LEF data. A unit(ID is 32:11:47:ff),I use Leaf photosynthesis multispeQ V1.0 and RIDES,the PAR and LEF data is normal, but no thickness, so I calibrate the thickness. After calibrate, there haven’t PAR and LEF data. And the file of “print_memory”shown below. So what should I do to resolve it? { "deviceid":"32:11:47:ff", "... read more
2
replies

9 days ago


Image

All contributions gone?

By Laura Sheeran

I logged into my account yesterday and was told I should update my data as per new calculations and that it should only take a few minutes. Its a day later and whenever I click on 'View Data' (it still says all my contributions are there), the page loads and still says No Data Selected. Should I just keep waiting or do I need to do something to retrieve my data?
1
reply

Dec 2018


Image

Upload problem

By Yi-Bo Chen

Hi everyone,I am trying to load my data using the web application, but as soon as I click on load the entire application is not responsed. Does anyone encounter the same problem? Is there any solution for this? I really need the data, because re-measurement is impossible. Thank you and looking forward to any response. Project name :Getting Started with MultispeQ E-mail:... read more
1
reply

Nov 2018


Image

Unreliable MultispeQ Android device connection

By Gonzalo Estavillo

Hello MultispeQ enthusiasts We have been using MultispeQ for almost a year and a half and we are noticing unreliable connection to portable devices. By this, I mean, very long reading times. We have five sensors and three Samsung tablets (Samsung Tab A 7” WIFI 8GB, purchased on July 2017). We are currently taking measurements in the “2018 GRDC wheat photosynthesis” runnin... read more
1
reply

Nov 2018


Image

Long measurement time

By jiandanyidian

a unit is MultispeQ 1.0, When using FW1.17, the data can be obtained in 15 seconds, but several day ago, I update the firmware to2.0038, It takes 2-4 minutes to get the data, What should I do?
2
replies

Oct 2018


Image

Battery will not charge

By Diane McCarthy

Hi! I was refreshing my memory on how to use our MultispeQ 1.0 last week so we could do some measurements on rice. The battery was at around 85% charge as of Wednesday. I updated the firmware to 2.0038. I then left it plugged into the USB port on my laptop overnight, and ever since then the battery has been at 0 and will not charge. I've tried charging through the USB and a... read more
4
replies

Nov 2018


Image

Problems for measurements

By SOMDA Béatrice

I have some difficulties to take measures with my device. When I finish answering the questions of the project I think that I must have "measure" somewhere but I have "next"at left and "directions" at right. Someone to help me?
6
replies

Sep 2018


Image

Inaccurate parameters

By jiandanyidian

Hello, I have a problem with the parameter.I found that the parameter of “ambient temperature” is not very accurate when I use MultispeQ. Even when measured in a 4°C environment, it still shows about 27°C. Would be so kind to help me with this problem ?
2
replies

Sep 2018


Image

Missing result data

By jiandanyidian

Hello,I collecting data using the mobile app, and successfully upload data manually(using Upload All), however, some data is missing in the Web version. So, what is the cause of the problem? How to solve it? Most importantly, the data is very important, can you help retrieve the data? I would be very grateful for help. https://photosynq.org/projects/relative-chlorophyll-c... read more
1
reply

Aug 2018


Image

protocol (Leaf Photosynthesis MultispeQ V2.0)&the provided Desktop App

By jiandanyidian

hi,I have two questions. first, for the MultispeQ 2.0, when we using the upgrade firmware (2.0021) or the original firmware, and protocol (Leaf Photosynthesis MultispeQ 2.0), it always shows a red warning ”there was a technical error with your measurement, please retake the measure”. Second,when we connected the device using the provided Desktop App, We did not find the "in... read more
1
reply

Aug 2018


Image

GPS problem

By Wojciech Baba

Hi, I have a Multispec v1.0 (v 1.23, RIDES protocol). Recently, after android (v7.0) and photosynq software ( 2.03 - build 03) upgrade, I have a problem with GPS. On each sampling session, only geographical coordinates of the first measurement are correct. Then, the values of longitude and altitude not change till the end of sampling. My Samsung phone applications and senso... read more
6
replies

Aug 2018


Image

Photosynq2.0 auto-shutdown not working

By razda5

Hi, I've just received the PhotoSynq2.0 and it seems that it won't shut down. I noticed there was a forum post from a few years ago about a similar problem but I can't see any settings either in the chrome App or in the mobile app in order to reset the autoshutdown. Any advice? Thanks in advance Mandy
2
replies

Aug 2018


Image

Full Trace Data?

By Jonathan R Pleban

Hi all, Is there any way to get the full trace data? I see there is a Original Data Raw Data output when viewing single sample, anyway to download that? Thanks Jon
1
reply

Jul 2018


Image

Missing PHI2, NPQ,and PHINO

By Stacey Bayer

I applied a mask and re calibrated the instrument. After the mask failing and each measurement having issues, I removed the mask and re calibrated. However, data collected now set PHI2, NPQ, and PHINO to null. How do I reset it so that it shows those values again?
1
reply

Jul 2018


Image

Missing Leaf Photosynthesis MultispeQ V1.0 parameters

By Craig Whippo

What happened to all of the Leaf Photosynthesis MultispeQ V1.0 measurements? I no longer see the light absorbance or pmf measurements on a new project.
2
replies

May 2018


Image

App crashes and losing data

By Susan Moenga

Hi , I collect my data and often upload when I have internet and I'm back in the office. Twice now, on an android device, I have lost data when the app "is not responding" and immediately crashes before I can click on upload all. Is there a way to access this data on some sort of cache or is it completely gone? What can I do to stop this? Thank you, Susan
6
replies

Aug 2018


Image

No PAR and LEF value in RIDES or Leaf Photosynthesis MultispeQ 1 protocols

By Habib-ur-Rehman Athar

Hello Since last month, while working with different protocols in different experiments I am unable to get PAR values. What could be the possible reason and how to fix it Is there any problem with light sensor, if so how to check it and fix it. Please look at the data http://photosynq.org/projects/nitrogen-nutrition-photosynthesis-and-grain-yield-in-wheat/explore
6
replies

Apr 2018


Image

Missing a lot of spreadsheet columns?

By David Alm

Greetings, I haven't used instruments since last Spring. I just started using them again, and only basic data are in the spreadsheet (Phi's, chl,..) but these are missing: Proton Motive Force: ECSt, vH+, gH+ Absorbance at: 450, 535, 605, 650, 730, 850, 880, and 940nm. What am I doing wrong? I looked all over the GUI for a widget to include more columns, but couldn't find.... read more
3
replies

Feb 2018


Image

How can we use internal light LED as PAR or ambient light

By Habib-ur-Rehman Athar

From my project photosynthetic variations in canola under salt stress, I can see greater Phi2 values of salt stressed plants than their respective Control plants. Probably, it may be due to difference in PAR. (PAR ranges from 900-1200 uE) Since values were taken in wire-net house, it is very difficult to maintain PAR. Is it possible to normalize Phi2 values as function of P... read more
2
replies

Jan 2018


Image

Actinic light -MultispeQ V2.

By Laura Briers

Hi, I wonder whether you could help. We have just ordered a MultispeQ V2. I wanted to know what the actinic light of the MultispeQ is? or is the actinic light used determined by the ambient PAR? I had read that the PAR light received by the PAR sensor is recreated within the chamber via amber LED's. If the actinic light is determined in a macro, is there anyone to edit thi... read more
2
replies

Jan 2018